De tijd dat suiker alleen wit was en de vorm van een vierkantje had, is allang niet meer! Suiker komt in vele vormen en namen voor. En zit bijna overal in, óók waar je het niet verwacht.
We weten
allemaal dat koekjes, snoepjes, taartjes en frisdrank echte suikerbommetjes
zijn. Maar weet je ook dat er suiker zit in chips, borrelnootjes, kant- en
klaarproducten, vleeswaren, vlees, brood en melk? Van te veel suiker worden we
zeer zeker te zwaar en omdat er aan veel producten suiker toegevoegd wordt,
krijgen we er al heel snel veel te veel van binnen.
De afgelopen
weken was ik op vakantie en heb ik het boek “100% suikervrij in 30 dagen” van
Carola van Bemmelen gelezen. Nu gebruik ik al heel lang geen pakjes en zakjes
meer. Kant- en klaarmaaltijden eet ik nooit. Maar wanneer ik de etiketten toch
maar weer eens goed onder de loep neem, eet ik ongemerkt erg veel suiker. Vaak
wordt suiker immers niet als suiker op het etiket gezet, dan verkoopt het
natuurlijk minder goed. Woorden die eindigen op '-ose' en op 'stroop' zijn vaak
suiker, maar ook malt, cassonade, karamel en sucranaat is suiker. Dat maakt het
niet eenvoudig.
Na de
voorbereidingsfase van vorige week ben ik afgelopen maandag 8 september vol
enthousiasme van start gegaan met mijn 30 dagen sugarchallenge. De komende
maand zal ik jullie op de hoogte houden van mijn uitdaging. Wil jij ook minder
suiker eten in de toekomst? Kijk dan eens op de website van Carola, www.sugarchallenge.nl.
Heb ik je
enthousiast gemaakt, maar wil je de uitdaging niet alleen aangaan? Stuur me een
berichtje, info@mangelique.nl, dan
kunnen we elkaar motiveren. Samen staan we immers sterker!
Op naar een
suikerarme gezondheid!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten